Wat patiënten zeggen over MTC

Wat geeft een duidelijker beeld dan getuigenissen van mensen die onder onze behandeling of begeleiding staan of stonden?

“Sinds Bart mijn coach geworden is, ben ik zowel op lichamelijk als op mentaal vlak verbeterd.

De kunst om iedereen te motiveren, te stimuleren, om oefeningen aan te leren is niet voor iedereen weggelegd. Voor Bart is dit kinderspel. Bart’s gedrevenheid heeft veel mensen, waaronder ikzelf, ver gebracht … zelfs tot in Kluisbergen.

Bart heeft ook een unieke eigenschap om te luisteren naar zijn patiënten, oplossingen te zoeken en te vinden voor zijn patiënten.”

Peter
Peter42 jaar

Bart heeft met mij de weg van de zes maanden durende cardiale revalidatie afgelegd. Hij informeerde me over de gevolgen van mijn ingreep. Hij nam contact met de cardioloog wanneer er iets onduidelijk was en vertaalde dit naar mij toe.

Hij was mijn bron van informatie, een arm om op te steunen, een schouder om op te huilen.
Hij wist me steeds, rekening houdend met opgelegde beperkingen, te motiveren om net dat stapje verder te gaan en iedere overwinning versterkte hij. Elke training was een positieve uitdaging waar ik met plezier naartoe ging. Bart was zeker één van de steunpilaren in mijn genezing.

Ingrid
Ingrid53 jaar

Net meer dan een jaar geleden ben ik geopereerd aan de rechter schouder. Ik dacht zelf dat dit snel weer in orde zou komen na een reeks kinebeurten. Maar spijtig genoeg traden er heel wat complicaties op, waardoor het herstel trager verliep.

Al snel werd ook duidelijk dat ik met een stevige burn-out te kampen had en dat maakte alles nog ingewikkelder. Gelukkig had ik Bart die me telkens, bleef aanmoedigen en motiveren om verder te zetten: “Alles komt goed”, “Slow progress is better than no progress” Bart is een top kinesist met oog voor de hele persoon! Hij verhelpt niet alleen de fysieke kwaal, maar geeft ook veel uitleg, zoekt zaken op, overlegt met andere hulpverleners en verwijst ook door naar andere specialisten als het buiten zijn kunnen valt. Emoties moest ik niet wegsteken, daar werd ook naar geluisterd en op ingespeeld. Een luisterend oor, een bemoedigend gesprek alles kwam aan bod tijdens mijn revalidatie.

Bart werd een vertrouwenspersoon en dat betekende voor mij ongelooflijk veel. Dank zij Bart kon ik uiteindelijk op alle vlakken genezen.

MTC is eveneens een leuke plek om naartoe te gaan. Je wordt er gemotiveerd en je kan er kennis maken en samen trainen met andere mensen die uiteindelijk hetzelfde doel voor ogen hebben: gezond leven!!! En wat mij lang onmogelijk leek, ben ik nu aan het doen: CROSSGYM!!!

Een jaar dat ik niet snel zal vergeten, maar dat mij waarschijnlijk wel sterker heeft gemaakt. Dank je wel Bart, je bent een fantastische top kinesist!

Katrien
Katrien
” In april 2017 werd ik getroffen door een zware longontsteking en kreeg ik ook 
  medicatie (Medrol) waarop ik allergisch reageerde , met een aantasting van het      
  immuunstysteem , een burn out en depressie tot gevolg.
  Er volgden 4 weken kliniek en een lange revalidatie , die bestond uit psychische 
  hulp , gesprekken  , maar vooral het lichaam terug op gang krijgen. 
 
  Zo kwam ik in contact met het MTC van Bart Strybos in Brasschaat.
  Bart luisterde zeer aandachtig naar mijn klachten , en de eerste bezoeken gingen
  volledig naar het opmaken van een “Totaal Plan” ,  mbt 
  “voedingsgewoonten , ademhalingsoefeningen, verantwoord bewegen , gesprekken , 
   conditie opbouwen, etc etc”
  Bart is “oprecht en vanuit zijn hart” met je bezig en houdt je aan je plan, omdat het ook effectief werkt.
 
  Exact 1 jaar verder  , heb ik mijn “levenswijze” aangepast , denk ik anders na over mijn beroepsleven , 
  sport ik zeer veel , loop gemiddeld per week 30 km en onlangs de 10 miles.
  Zonder de “expertise” van Bart en het MTC , stond ik nog niet zo ver in mijn ongoing herstel !
 
  Grote DANK Bart.
 
  Patrick Van Geel 
Patrick